Monument

Type  Public/Competition
Location  Undisclosed
Size  16m2
Year  2018

A competition project for a monument. The enclosure acts as a sanctum for its occupant.

Clad in a dark protective skin, the structure sits isolated in the open landscape. This acts as a metaphor for the common detachment between nature and modern society. The foreign object looks to be protecting itself and yet several openings display its vivid interior. This is a representation of how we are perceived by others and how we portray ourselves.

An internal ‘gold’ lining is created by cladding the full interior with metallic reflective panels. These panels reflect both light and the outer elements. A large aperture in the roof creates a physical and visual link to the outside. Three more apertures in the walls extend on this link between the interior and exterior.

A space for rest, reflection and regeneration.

MM-Monument-Exterior
MM_Pavilion_Closeup
MM_Monument_Interior
MM-Monument-Diagram