Curtin

 

Type  Private/Residential
Location  Curtin, ACT
Size  48m2
Year  2019

 

The brief for this project entailed a simple refurbishment and extension to increase floor area to an existing home on a tight site. This small intervention expanded on that brief by bringing more natural light and warmth into the central areas of the home.

 

The design response addressed maximising the area through various methods; elongating spaces, carefully locating skylights and concealing the laundry. These elements, along with the considered palette of materials helped increase the feel and joy of each space.

 

Joinery, materials and finishes were designed and chosen to both emphasise the feel of space and tie the rooms together. Cool and warm tones are balanced to both lighten and enhance each area. 

 

Timber flooring, timber joinery and uPVC windows were specified for their sustainable credentials and to help improve the thermal efficiency of the existing home.

MM_Curtin_Bedroom_1
MM_Curtin_Bedroom_2
MM_Curtin_Bedroom_3
MM_Curtin_Hallway_1
MM_Curtin_Hallway_2
MM_Curtin_Bathroom_1
MM_Curtin_Bathroom_2